Wykaz składników potraw
WYKAZ SKŁADNIKÓW POTRAW
ZUPY
1. ZUPA WĘGIERSKA GULASZOWA - woda, kości wołowe, kości wieprzowe, mięso wołowe, mięso wieprzowe, pieczarki, papryka czerwona , koncentrat pomidorowy (pomidory 30 %)
2. ŻUREK Z KIEŁBASĄ I Z JAJKIEM - bulion, zakwas (mąka żytnia, woda, drożdze), biała kiełbasa, jajka, przyprawy
DANIA OBIADOWE:
1.DEVOLAY Z KURCZAKA - filet z kurczaka 61%, panierka 17% (mąka pszenna), białko jaja kurzego, woda, skrobia, przyprawy, MARYNATA: woda, sól, skrobia z tapioki,pieprz czarny, MASŁO: natka pietruszki 10 %, śmietanka pasteryzowana, olej rzepakowy.MOŻE ZAWIERAĆ SELER, SOJĘ, DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY.
2.CORDON BLEU - Wieprzowina (56%), mąka pszenna, ser Gouda 11% (48% tł. w suchej masie), woda, szynka parzona 6% [wieprzowina, woda, sól peklująca (sól, substancja konserwująca: azotyn sodu), ekstrakty przypraw, maltodekstryna, dekstroza, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy], skrobia modyfikowana (pszenna), olej rzepakowy, sól jodowana (sól, jodan potasu), mąka kukurydziana, skrobia, jajo w proszku, dekstroza, przyprawy, drożdże.
3.KOTLET SCHABOWY - Schab wieprzowy bez kości (54%), panier (26%) [bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), masa jajowa pasteryzowana, mąka pszenna, woda], woda, frytura, [oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy), przeciwutleniacze: estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego, mieszanina tokoferoli], sól, skrobia, pieprz czarny mielony, stabilizatory: E 451, E 450, E 452.
4.SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA - mięso z kurczaka 83%, mąka pszenna , skrobia modyfikowana, olej rzepakowy, E 500, E 450(węglan sodu), przyprawy, glukoza.
5. FINGERSY Z KURCZAKA - Polędwica z kurcząt (60%), mąka pszenna, woda, skrobia pszenna, olej rzepakowy, sól, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), gluten pszenny, aromaty naturalne, przyprawy, maltodekstryna, stabilizator (cytryniany sodu), barwnik (ekstrakt z papryki), błonnik cytrusowy, regulator kwasowości (węglany sodu).
6. FILET Z KURCZAKA - Filet z piersi kurczaka (54%), panier (28%) [bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), masa jajowa pasteryzowana, mąka pszenna, woda], marynata (woda, sól, skrobia, pieprz czarny mielony, stabilizatory: E 451, E 450, E 452), frytura [oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy), przeciwutleniacze: estry kwasów tłuszczowych i kwasu askorbinowego, mieszanina tokoferoli, substancja przeciwpianotwórcza: E 900].
7. LUZOWANE UDO Z KURCZAKA - Udo z kurczaka (69%), mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobie (ryżowa, tapioka, pszenna), sól, srobie modyfikowane, substancje spulchniające (disfosforany, węglany sodu), gluten pszenny, przyprawy (pieprz cayenne, papryka czerwona, pieprz czarny, imbir), mąka kukurydziana, cebula suszona mielona, czosnek suszony, suszony seler, ekstrakt drożdżowy, glukoza, barwnik (ekstrakt z papryki), aromaty, oregano suszone, ekstrakty przypraw (chilli, czosnek).
8. SZARPANA WOŁOWINA W BUŁCE BAO - Mięso wołowe 97%, regulator kwasowości: cytrynian sodu, octan sodu, sól, przyprawy naturalne (pieprz czarny, czosnek granulowany) ,Bułka Bao ( mąka pszenna, woda, drożdze)
9. SZARPANA WOŁOWINA Z FRYTKAMI - Mięso wołowe 97%, regulator kwasowości: cytrynian sodu, octan sodu, sól, przyprawy naturalne (pieprz czarny, czosnek granulowany), Frytki (ziemniaki, olej rzepakowy)
10. POLICZKI WOŁOWE - Policzki wołowe, sos sojowy (woda, soja, pszenica), sól, pieprz czarny Opakowanie zawiera 65% mięsa gotowanego i 35% sosu własnego.
11. ŻEBERKA WOŁOWE - Szponder wołowy z kością 98%, sos sojowy naturalnie fermentowany (pszenica, soja), sól, przyprawy.
12. PIEROŻKI GYOZA Z WARZYWAMI - Warzywa 52% (kapusta biała, marchew, por, cebula), mąka pszenna, woda, skrobia ziemniaczana, stabilizatory- E 1412, E 466, E 415; sos sojowy (woda, sól, ziarna soi, pszenica), olej rzepakowy, sól, aromaty, jaja w proszku, przyprawy, zioła, ekstrakty przypraw, ekstrakt drożdżowy, laktoza (z mleka), cukier, emulgatorE 464; wzmacniacze smaku- E 621, E 635.
13. PLACKI ZIEMNIACZANE - Ziemniaki 83%, cebula 5,2%, oleje roślinne, skrobia modyfikowana.
SAŁATY:
1. SAŁATKA Z KURCZAKA - Kawałki kurczaka (mięso z piersi kurczaka, MARYNATA: sól, maltodekstryna, papryka słodka, E621, E 450 (stabilizator), E 551 (przeciwzbrylacz), PANIERKA: (mąka pszenna, sól, woda , drożdze, ekstrakt z czerwonej papryki). WARZYWA: sałata lodowa, pomidor, cebula czerwona,ogórek świeży, SOS VINEGRET (oliwa z oliwek, ocet spirytusowy 10%)
2. SAŁATKA Z KREWETKAMI - Krewetki 45% krewetki Penaeus vannamei , woda, sól, regulator kwasowości E 330, przeciwutleniacz E 223; ciasto 55%: woda, bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól, drożdże), mąka pszenna, olej słonecznikowy, skrobia, sól, środki spulchniające: E 450i, E 500ii; skoncentrowany sok z cytryny, substancja zagęszczająca E 417, laktoza, czosnek w proszku, barwnik E 101, SOS CURRY : Olej słonecznikowy 12%, woda, ocet spirytusowy, cukier, serwatka w proszku [z mleka], sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, kwas cytrynowy, barwnik[karoteny], przyprawy [mogą zawierać seler i gorczycę]
RYBY:
1. RYBA W PANIERCE - filet z łupacza (Melanogrammus aeglefinus) 66%, mąka pszenna, mąka ryżowa, olej rzepakowy, woda, sól, cukier, pieprz, kolendra, papryka słodka, papryka chili, papryka wędzona, czosnek, gorczyca, cebula suszona, kurkuma, proszek do pieczenia (regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, mąka pszenna). Mimo najwyższej staranności w procesie filetowania ryb, produkt może zawierać ości.
2. SARDELE W PANIERCE - sardele (Engraulis spp.) 68%, panierka 32% (bułka tarta: mąka pszenna, woda, sól, drożdże), woda, olej słonecznikowy, mąka pszenna, skrobia, sól, skoncentrowany sok z cytryny.
DESERY:
1.CHURROS - woda, mąka pszenna, sól.
2. DESER JOGURTOWY - Jogurt Naturalny, Granola, Frużelina Wiśniowa [Truskawka 80%, substancja słodząca erytrol,woda, skrobia kukurydziana modyfikowana, sok cytrynowy z soku zagęszczonego, koncentrat z aronii, czarnego bzu i jabłka, aromat, substancja słodząca [sukraloza].
KOKTAILE:
1. KOKTAIL SZPINAK: Szpinak, Banan, Pomarańcza.
2. KOKTAIL MANGO: Mango, Banan, Gruszka.